Startsida Ändamål Bakgrund Kalendarium Protokoll Styrelse Länkar

B GANTZERTS Insamlingsstiftelse

BAKGRUND / HISTORIK


B Gantzerts Insamlingsstiftelse bär namn efter en tidigare missbrukare. Vid ett tillfälle yttrade denne viktiga synpunkter angående behandling av alkohol och drogmissbruk. Tre dagar senare tog han sitt liv.

År 2003 började denna stiftelse sin verksamhet och arbetar företrädesvis med förebyggande projekt, men hoppas framöver även kunna utvidga verksamheten till meningsfull uppföljning av efterbehandling.

Stiftelsens styrelse arbetar helt ideellt utan arvoden eller andra ersättningar.

För B Gantzerts Insamlingsstiftelse

Ilena Gantzert, ordförande

Konstnärinna mot narkotika

Ilena Gantzert i Båstad som fyller 65 år den 10 april tillhör en av de äldsta släkterna på Bjärehalvön och var det sista barnet som växte upp på lantgården Hasselbacken.
Med stöd av föräldrarna Elsa och Josef Johansson samt konstmecenaten Feldbaum fick hon möjlighet att arbeta med konst och kultur. Debuten skedde i Heidelberg 1965.
Sedan dess har hon varit verksam som tecknare, grafiker, målare och skulptör. Under åren har hon deltagit i flera separat- och samlingsutställningar. Dessutom finns hon representerad i både offentliga och privata samlingar. Bland annat har hon skapat "Vindens spel", en annorlunda konstupplevelse. Utöver detta arbetar hon också med kyrkotextilier och författarskap.
Flera gånger har Ilena Gantzert drabbats av tragedier, men har alltid haft förmågan att kunna gå vidare. Sedan 1993 har hon varit socialt aktiv. Hon är till exempel en av projektledarna i Living Compassion och har startat Gantzertz insamlingsstiftelse som arbetar med projekt mot alkohol och drogmissbruk bland ungdomar och hemlösa.
Dessutom stöder hon ungdomar och kollegor i Fristaten STG 1761 samt är initiativtagare till KÖL, kultur över länsgränserna samt till KM, konstnärer mot narkotika. Trots att hennes hälsa sviktar är hon ordförande i de fyra sistnämnda organisationerna.

/Ulf Lind, Helsingborgs Dagblad, 9 april 2008

 

 

Stiftelsen tar tacksamt emot bidrag som sätts in på BankGiro: 5703-7707

Stiftelsens adress:

c/o Ilena Gantzert

Tel 0722- 49 39 16

Gånarpsvägen 356, 266 97 Hjärnarp

 

 

__________________________________________
Webbsidan optimerad för Internet Explorer och Firefox
Sidan uppdaterad 2014-08-01  Bild: "Länge sedan" © Webbdesigner